Ninniku Seishin

Over ons

 

Wij zijn Ramona (Staes) en Ruud (Rentmeester). En leven samen met onze twee akita inu’s in Heinkenszand (Zeeland). Wij zijn hier onlangs naar toe verhuist om ook meer ruimte te hebben voor onze honden. En om onze liefde en passie voor dit prachtige ras verder uitbreiden.

 

 

De liefde voor honden
De liefde voor honden is eigenlijk bij Ramona begonnen. Van kleins af aan is Ramona al gek op honden. En toen zij als klein meisje met haar ouders langs een terrasje liep zag zij daar een prachtige een hond liggen. De hond leek net een beertje en deze hond kon echt lachen. Ze was op slag verliefd en is dit beeld nooit vergeten. Alleen later toen ze ouder was wist ze niet meer welk ras dit nu was. Toen ze later dus zelf een hond kon nemen wist ze, ik wil die hond die kan lachen. En na zich verdiept te hebben in een groot aantal rassen kwam ze dan eindelijk de hond tegen die kon lachen. Het was de Akita inu. Na het lezen van de rasomschrijving was het niet enkel het uiterlijk wat haar zo aansprak. Maar ook het karakter paste perfect bij haar. Dit was alles wat Ramona zocht in een hond. En zo kon haar zoektocht en avontuur van de Akita inu beginnen.

De start van alles
Op haar zoektocht naar een goede fokker kwam zij terecht bij de familie Broekhuizen van de Shiba en Akita inu kennel Yukiyama. Helaas was het hen niet gegund om puppy’s te krijgen uit de droomcombinatie van Tempou Go Shirai en Miu. Ondanks dat het Akita inu geluk de familie Broekhuizen uitbleef hebben zij geholpen met de zoektocht naar een juiste pup.

En die werd gevonden bij de topkennel van Akita inu’s in Engeland. Namelijk de Tsoyu kennel van Maureen Thompson en Cherry Wilkinson.In november 2013 kon Ramona dan ook Storm (Tsoyu Godai Go) verwelkomen. In de tijd van de zoektocht naar de juiste pup is er ook een vriendschap ontstaan met de familie Broekhuizen. Zij hebben Ramona dan ook geholpen met het op doen van alle kennis van dit ras. En heeft ervoor gezorgd dat een eigen kennel en het fokken van de Akita inu nu een feit is.

 

 

 

Het vervolg
De liefde voor het ras was alleen maar meer gaan groeien. Waardoor er al snel werd gedacht aan gezinsuitbreiding. In 2014 heeft de familie Broekhuizen een drachtige teef (Seika Go Kazusa) uit Japan geïmporteerd. Om ervaring en kennis op te doen over het fokken van honden mocht Ramona bij de bevalling aanwezig zijn. Dit was een zeer bijzondere en leerzame ervaring. En was Ramona aanwezig bij de geboorte van onze eigen teef, Benten (Yukiyama No Benzaiten Go). En zo had Storm er vanaf eind 2014 een vriendinnetje bij. Een tijd later werd ons verhaal compleet toen ook Ruud op ons pad kwam.

 

 

 

Heden
Wat shows, kennis en jaren verder zijn wij op de dag van vandaag aangekomen. Nu wij in Heinkenszand wonen kunnen wij onze droom voor het fokken van de Akita inu waarmaken. En hopelijk kunnen wij snel ons eerste nestje met Benten aankondigen. Hierdoor kunnen wij onze liefde en passie voor het ras voortzetten in nieuwe lijnen. En ook andere mensen kennis laten maken met dit prachtige Japanse ras.

 

 

Visie
Het fokken van honden is niet iets wat je zomaar even doet. Wij vinden dat je met het fokken van honden iets moet bijdragen aan het ras. Voor de juiste combinatie van vader en moeder hond zijn voor ons drie punten erg belangrijk. Dit zijn: erfelijkheid, gedrag en uiterlijk. Kennis hiervan is dus enorm belangrijk. Deze houden we up to date door de laatste ontwikkelingen in de wereld van de honden bij te houden. Dit doen we onder meer door het volgen van onderzoeken, workshops en het bezoeken van shows. En staan wij in nauw contact met andere fokkers, medisch- en rasspecialisten.